معرفی زبان برنامه نویسی پایتون(Python)
پایتون چیست و چه کاربردهایی دارد؟
پایتون به معنی اژدهاست . شاید انتخاب این اسم برای این زبان برنامه نویسی بی ربط نباشد چراکه یکی از قدرتمند ترین نرم افزارهای برنامه نویسی محسوب میشود . با کمک پایتون می توان از کارهای ساده ریاضی تا پیچیده ترین عملیات کنترل اتوماسیون را انجام داد.زبان برنامه نویسی پایتون (Python) یکی از پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی است. کامپایلر اصلی این زبان برنامه نویسی به صورت متن باز (Open Source) بوده و توسط علاقمندان به این زبان در سراسر دنیا توسعه داده میشود.
ویژگی ها:
- زبانی ساده و قابل درک که به اندازه دیگر زبانهای برنامهنویسی رقیب خود، قدرتمند باشد.
- زبانی متنباز که همه بتوانند در توسعه آن مشارکت داشته باشند.
- زبانی که کدهای آن به اندازه متن انگلیسی قابل درک باشند.
- زبانی که برای وظایف روزانه مناسب باشد و امکان توسعه برنامه در زمانی کوتاه (به سرعت) را فراهم کند.
آمار های پایتون :
بر اساس آمارهای بدست آمده بیش از یک میلیون کاربر در دنیا از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده می کنند. این آمارها و تخمین ها بر اساس نرخ دانلودها , آمارهای اینترنتی و نظرسنجی توسعه دهنده ها می باشد. پایتون زبان برنامه نویسی متن باز می باشد در نتیجه بدست آوردن آماری دقیق کاری دشوار است چرا که محدودیت لایسنس در استفاده از آن وجود ندارد. علاوه بر این پایتون به صورت پیش فرض در همه توزیع های لینوکس و مک موجود است.
مشهور ترین کاربر پایتون ، گوگل است!
مشهورترین کاربر زبان پایتون غول دنیای اینترنت یعنی گوگل است. پایتون بهعنوان زبان موردعلاقه برنامهنویسان گوگل شناخته میشود. موتور پردازش ابری گوگل با نام Google App Engine از پایتون پشتیبانی میکند. شما میتوانید برنامههایی را که بهمحاسبههای سنگین و پیچیده نیاز دارند با پایتون نوشته و از طریق App Engine اجرای آن را به سرورهای قدرتمند گوگل بسپارید.
کاربرد پایتون در تشکیل تیم و انجام پروژه های بزرگ چیست؟
پایتون امروزه از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و برنامهنویسان زیادی یا با آن آشنایی دارند، یا به طور کامل به آن مسلط هستند و یا در حال/درصدد یادگیری این زبان هستند. همین امر پایتون را به گزینهای مناسب برای این منظور مبدل میکند که زبان اصلی مورد استفاده برای پروژههای بزرگ نرمافزاری باشد. زیرا در این پروژهها تعداد زیادی توسعهدهنده مشغول به فعالیت میشوند و گزینش یک زبان که همه افراد به آن مسلط باشند یا بتوان همه نیروهای پروژه را برای کار با آن آموزش داد، دشوار است.بنابراین، در این شرایط است که میتوان به نقش و کاربرد پایتون در تشکیل تیم و انجام پروژههای کلان نرمافزاری پی برد. البته، ویژگیهای دیگری از پایتون نیز مانند همهمنظوره بودن آن، تناسب و کاربردپذیری پایتون برای تیمهای بزرگ و پروژههای کلان برنامهنویسی را قوت میبخشند.
آیا موسسه ای را می شناسید که پایتون را آموزش بدهد؟
بله موسسه نابغه ساز که در سه ترم و در سطح های مقدماتی ،متوسط و پیشرفته آموزش می دهد.(لینک نابغه ساز در قسمت پیوندها است.)
امیدوارم مطلب مورد پپسند شما بوده باشد.
باتشکر.محمد زارع